Jdi na obsah Jdi na menu
 

KURZ PŘEDPORODNÍ PŘÍPRAVY

Předporodní kurz pro těhotné a jejich partnery

Termíny: odkaz zde

Cena: 1790Kč (2 tříhodinová setkání)

Místo: Zachotín 23, Pelhřimov

Přihlášení: info@gravid.cz, tel. 777 633 490

article preview

Předporodní kurz je vhodné navštívit v druhé polovině těhotenství. Je pouze na Vás zda se kurzu zúčastníte sama, s Vaším partnerem nebo kamarádkou, ale ideálně s osobou, která Vás bude doprovázet k porodu. Kurz je rozdělen na dvě tříhodinová setkání, která se uskuteční ve velmi komorní atmosféře maximálně 5 párů v mém soukromém studiu.

smiley Během našeho povídání je Vám k dispozici drobné občerstvení, možnost zapůjčení krásné knihy o kojení, zakoupení podvazovacího šátku a obdržíte tištěný materiál s informacemi z kurzu.

yes V první části kurzu si povíme o zásadních změnách pohybového aparátu, které nejenže působí bolestivé stavy v těhotenství, ale mohou se promítnout do průběhu porodu. Řekneme si, jak těmto stavům předcházet, jak je lze vyřešit a kdy už je vhodné navštívit odborníka z oblasti gynekologické fyzioterapie. Součástí tohoto tématu je použití podvazovacího šátku, který Vás naučím vázat.

Věděli jste, že kromě tašky do porodnice si můžete na porod připravit dělohu, pánevní dno, hráz a třeba i zažívací trakt?  I tyto informace si z kurzu odnesete.

Poslední oblastí, která je součástí tohoto prvního setkání, je samotný porod. Porod teoreticky. Je důležité vědět, co se během porodu v těle ženy odehrává, protože toto porozumění dává celému porodnímu procesu smysl a velikou sílu. 

yes Při druhém setkání začneme naše povídání otázkou - "Kdy jet do porodnice?" Vysvětlíme si, co dělat při odtoku plodové vody, jak rozeznat kontrakce od poslíčků, co dělat, když se objeví a jaké jsou další důvody návštěvy porodnice. Na toto téma navážeme informacemi, co obnáší příjem na porodní sál, zda je nutné vyprázdnění (klyzma) a proč se v porodnicích nabízí. Povíme si, čím podpořit průběh porodu, jaké jsou přirozené možnosti tlumení bolesti, jestli je vždy potřeba umělé protržení plodových obalů (dirupce VB) a proč se vlastně dělá. Nevynecháme témata dýchání při porodu, polohy v první i druhé době porodní a snížení rizika vzniku porodního poranění.

Jedna kapitola bude věnována tatínkům či osobám, které vás chtějí k porodu doprovázet, protože kdo je připraven, není zaskočen. ;)

Dalším tématem druhé části kurzu je porodní plán, zda je dobré ho mít, proč a co v něm uvést.

V závěru setkání získáte informace o indukci (vyvolání) porodu. Nejčastější důvody, způsob a v čem se liší od porodu, který začne sám.

wink Během předporodních kurzů používám názorné ukázky na svých pomůckách, obrázky i videa.

V průběhu našeho společně stráveného času Vám ráda zodpovím každou otázku a pokud by se vám snad nějaká myšlenka zrodila v hlavě až po skončení kurzu, budu Vám k dispozici pro telefonickou či emailovou konzultaci. Pamatujte, že žádná otázka není hloupá a vědět, být informován je vždy ta nejlepší cesta ke krásnému prožitku z porodu. 

Těším se na setkání s vámi a mile ráda se alespoň na chvíli stanu součástí úžasného a přelomového období vašeho života. heart

Příspěvky jednotlivých zdravotních pojišťoven na předporodní kurzy naleznete zde.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Přihlášení

Kategorie

Facebook


Statistiky

Online: 1
Celkem: 107132
Měsíc: 3538
Den: 131